keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Vappubrunssille

En ole aiemmin käyttänyt rucolaa muualla kuin salaateissa, ja teki mieli kokeilla jotain hieman erilaista. Tällainen piirakka tekeytyikin erään päivään lounaaksi. Puolivahingossa tuli testattua myös piirakoiden tekoa tuollaisiin pieniin vuokiin, kun taikinaa oli liikaa valitsemalleni piirakavuoalle. Onneksi, sillä noista pikkupiiraista tuli kivan näköisiä, ja ne lähtivät hyvin irti vuoista, joten ne voisi tarjoilla salaatin kaverina ilman vuokaakin. Alkuperäinen resepti on Maku.fi:stä, ja sitä vähän muokkailin. Nämä sopisivat mielestäni oikein hyvin esimerkiksi vappubrunssille.

Feta-rucolapiiraat

Pohja
50 g voita
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa

Täyte
puoli rasiallista rucolaa
150 g kirsikkatomaattia
150 g fetajuustoa (kuutioituna)

1 dl Creme fraiche (rasvaa 15-18 %)
1 dl maitoa
2 kananmunaa
mustapippuria
Sekoita kaikki pohja-ainekset notkeaksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (Ø noin 24 cm) tai vaihtoehtoisesti jaa taikina pieniin uunivuokiin.Huuhdo ja kuivaa rucolanlehdet sekä tomaatit. Levitä pohjalle rucola, halkaistut tomaatit ja fetapalat.
Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma, maito sekä pippuri. Kaada kermaseos tasaisesti täytteen päälle.
Paista piirasta 175 asteessa noin tunnin ajan.

1 kommentti:

  1. Apua, miten herkkuohje! Mun suosikkimaut samassa paketissa. Vois kokeilla just vappubrunssille.

    VastaaPoista