perjantai 25. helmikuuta 2011

Golfhulluille

Viime syksynä isäni teki hole-in-onen, ja sitähän piti toki sitten golfseurueen kanssa juhlistaa asianmukaisin menoin.

Minä lupauduin tekemään elämäni ensimmäisen marsipaanipäällysteisen kakun, ja teemaa kakulle ei varmasti ole vaikeaa arvata ;)

Tuon kakun lisäksi muuta varsinaisesti golfiin liittyvää juhlissa ei kuitenkaan ollut, joten pitihän sitä nyt asianmukainen kakku olla.

Ideoita hieman pidemmälle vietyyn toteutukseen kyllä olisi löytynyt yhdestä jos toisestakin amerikkalaisblogista..


Nämä kuvat löytyivät täältä.

lauantai 19. helmikuuta 2011

Cupcakes and cocktails

Yksi parhaista ystävistäni täyttää vappuna 30 vuotta, ja tottakai sitä täytyy juhlistaa kunnolla! Minä olen työntänyt lusikkani tähänkin soppaan (kuinka yllättävää), ja pyytänyt saada olla suunniteluapuna. Muutamia sopivia juhlapaikkoja on nyt löytynyt, enää sankarin pitää osata päättää, mikä olisi paras :) Lisäksi ilmaan on heitetty muutamia juhlateemaideoita, joista tällä hetkellä voitolla taitaa olla blogin nimeksikin päätynyt Cupcakes and cocktails.

Sopivan naisellinen ja hienostunut, muttei kuitenkaan hankala tai vierailta liian suurta panostusta vaativa teema. Ja tietää tietenkin myös ihanien muffinssien tehtailua, joihin kumpikin meistä on hurahtanut! Niin, eivätkä ne cocktailitkaan ollenkaan hullummalta kuulosta, varsinkaan kun suuri osa kaveriporukastamme on viimeiset pari vuotta keskittynyt enemmänkin lisääntymiseen, ei niinkään railakkaasti juhlimiseen ;)


Näistä suunnitelmista varmasti lisää myöhemmin!

Kuvat: Täältä ja täältä

torstai 17. helmikuuta 2011

Menneitä juhlia: Ristiäiset

Esikoisemme ristiäisiä vietettiin viime toukokuussa. Teemaväreinä juhlassa toimivat vihreä ja suklaanruskea. Oli ihana päästä suunnittelemaan vähän isompiakin juhlia pitkästä aikaa!
Vieraat kutsuttiin juhliin tällaisilla korteilla.


Noutopöytää koristi kaunis kukkakimppu, jonka olimme tilanneet jo luottokukkakaupaksemme muodostuneesta paikasta.


Kahvipöytään sen sijaan sain kerättyä kauniin kielokimpun lähimetsästä.

Äitini leipoi herkullisen gluteenittoman täytekakun juhlia varten.

Nämä tekemäni pikkuleivät koittavat esittää töppösiä, toteutus ei ollut ehkä aivan yhtä helppoa kuin visiointi..


Pikkuleipien lisäksi tein Dajm-muffinsseja, joiden päälle tuli sitruunatuorejuustokuorrutus. Muffinssit kruunasi lappu, jossa luki lapsen nimi.

Kastemaljan kukat tilattiin samasta paikasta kuin noutopöydänkin. Askartelin virsiä varten laput, jotka osoittautuivat hyväksi ideaksi.

Ristiäisten jälkeen askartelin kiitoskortit osallistuneille.

tiistai 15. helmikuuta 2011

Pääsiäisbrunssi


Rakastan tulppaaneja! Keväisin ostankin usein tulppaanikimpun piristämään päivää. Ystäväni toi muutama päivä sitten meillä vieraillessaan kimpun aivan upean keltaisia tulppaaneja, ja niiden ansiosta aloin haaveilla pääsiäisbrunssista (mikäli olemme toipuneet 1-vuotisjuhlinnasta siihen mennessä ;) ). Olisi ihana kutsua pieni porukka pääsiäisbrunssille nauttimaan herkullisia naposteltavia, ja kattaa pöytä kauniin kirkkaan keltaisin yksityiskohdin.

Alkumalja

Mimosa

4 cl Appelsiinimehu
8 cl Kuohuviini

Kaada kuohuviinilasiin ensin appelsiinimehu ja täytä lasi kuohuviinillä. Hiilihapot sekoittavat ainesosat riittävissä määrin.
Drinkki voidaan tarjoilla myös viinilasista, jolloin koristeeksi voidaan lisätä appelsiiniviipale.
Suolaiset naposteltavat

Skonssit
Ohje: Ruokala.net

4 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 dl piimää
60 g voisulaa

1 prk pehmeää vuohenjuustoa
200 g ohutta ilmakuivattua kinkkua


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula. Älä sekoita liikaa, voit jättää seoksen hieman rakeiseksi. Taputtele taikina jauhotetulle alustalle noin 4-5 cm paksuiseksi. Ota rengasmuotilla paloja ja nosta ne leivinpaperille. Jos sinulla ei ole rengasmuottia, voit pyöritellä myös skonssit käsin. Paista skonsseja 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Avaa skonssit niiden jäähdyttyä ja täytä.

Croissantteja
Brie-juustoviipaleita
Cocktailpiirakoita
Kananmunia

Jälkiruoka
Hedelmäsalaatti
Sitruuna-marenkimuffineja
Ohje: Koti ja Keittiö 09/10

125 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
1 dl maitoa
yhden sitruunan kuori
raastettuna
3 rkl sitruunamehua
Täyte:
noin 1 dl lemon curd -tahnaa
Marenki:
2 valkuaista
3/4 dl sokeria


1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää maito, raastettu sitruunankuori sekä sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.

2. Jaa seos muffinivuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Tee pikkulusikalla muffinien päälle keskelle pieni kuoppa ja laita siihen lusikallinen lemoncurdia.

4. Valmista marenkikuorrutus ennen tarjoilua. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä vaahtoon. Vatkaa, kunnes
marenkiseos on tanakkaa ja kiiltävää. Pursota marenkia muffinien
päälle. Laita leivokset 200-asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Varo, ettei marenki pala.

maanantai 14. helmikuuta 2011

Ystävänpäiväherkkuja

Löysin pari ihanalta kuulostavan reseptiä, jotka sopisivat oikein hyvin vaikkapa kavereiden kesken järjestettävälle ystävänpäivälounaalle.




Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille!

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Menneitä juhlia: Black&White

25-vuotispäiviäni juhlittiin pari vuotta sitten black & white -teemalla. Tarjoilut oli tietenkin tehty juhlan teemaan sopiviksi :) Kyseessä oli rento ilta kavereiden kanssa, ja illalla jatkettiin yöelämään, joten tarjoilun piti olla helppoa naposteltavaa.


Lakritsineliöitä Kinuskikissan reseptillä.


Täytettyjä lehtitaikinasydämiä. Täytteenä kinkku-paprika-tomaattituorejuustotahna.


Herkkujen takana itse tehtyä saaristolaisleipää ja muutamaa eri levitettä.

Etualalla kaneliässiä, joista tosin yritin tehdä 2:n ja 5:n muutoisia, siinä kovin hyvin onnistumatta :)


lauantai 12. helmikuuta 2011

Kaunista ilmaiseksi

Vinkiksi aivan ihana sivusto, jolta saa ilmaiseksi ladata kaikkea kaunista kutsukorteista custom made mongrammeihin! Periaatteessahan nuo materiaalit on tehty häitä ajatellen, mutta kuka estää soveltamasta muidenkin juhlien materiaaleksi.

Kuvat: Weddingchics

perjantai 11. helmikuuta 2011

DIY-tarjottimet synttäreille

Kokeilin tehdä kahdesta jo olemassa olevasta kehyksestämme tarjottimet poikamme syntymäpäiville. Lasin alle siis pääsi kahta erilaista Ikeasta hankittua lahjapaperia ja lopputulos on mielestäni ihan hauska! En tiedä vielä tarkemmin, mitä näiltä tarjottimilta tarjoillaan, mutta periaatteessahan niiden päälle voisi kasata suoraankin vaikka kolmileipiä, joita olin kaavaillut tekeväni. Kuvissa näkyy myös ihastuttava Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Le Pom -pullo, joka menee ehdottomasti säästöön. Muutama kaveri vielä tuolle, niin ne voisivat vaikka kesän juhliin muuntua pieniksi maljakoiksi :)

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Menneitä juhlia: Mökkisynttärit

Järjestin miehelleni rennot mökkisynttärit omalla mökillä pari kesää sitten. Sen suurempaa ohjelmaa ei tarvittu kuin kaunis kesäilma, hyvää ruokaa ja mahtavaa seuraa. Tulipas kauhea kesän kaipuu näitä kuvia katsellessa!





maanantai 7. helmikuuta 2011

1-vuotisjuhlat

Vihjaisin viime viestissä, että aion soveltaa sydänköynnösideaa joissain juhlissa. Juhlat, joihin köynnöksiä askartelen, ovat poikamme 1-vuotisjuhlat, joita vietetään tasan 2 kuukauden kuluttua. Suunnittelu on tavoilleni uskollisesti aloitettu hyvissä ajoin jo viime vuoden puolella.

Mietin sopivaa teemaa juhlille, ja koska sankari on vielä niin pieni, ettei hänellä suuremmin ole vielä ehtinyt tulla lempileikkejä, hahmoja tms. päädyin suht simppeliin teemaan; tähtiin. Onhan kyseessä sentään meidän pikku tähtisilmämme! Aihevalintaan saattoi vaikuttaa myös se, että minulla on aivan hirveä tähtimania päällä parhaillaan. Tämä koskee tosin lähinnä lapseen liittyvää sisustusta, vaatteita jne. eikä tähtiä pahemmin muualle asuntoomme ole päässyt eksymään.

Kutsuproto on jo askarreltu, samoin kuin muutamia pieniä koristukseen ja kattaukseen liittyviä detaljeja. Vielä on kuitenkin tehtävääkin muunmuassa jo mainitsemieni köynnösten parissa, kaikkien kutsujen askartelussa ja tietenkin leipomuksissa sitten lähempänä juhlapäivää.

Kutsusta selviää hyvin koko juhlan väritys (melko isänmaallinen :)), ja se näyttää tältä:

Tein lapsia varten pieniä lahjapaperitötteröitä, joihin laitetaan popcornia. Voisin kuvitella, että ne ovat pidetty juttu lasten keskuudessa. Kulhon pohjalle laitetaan juhlissa karkkien sijaan popcorneja.

lauantai 5. helmikuuta 2011

Suunnittelu-unelmien täyttymys

Ensimmäinen postaus on ehdottomasti pyhitettävä päivälle, jonka eteen nähtiin hurjasti vaivaa ja jota viilattiin pitkään ja hartaudella. Kyse on siis tietenkin hääpäivästämme. Kaikki häiden suunnitteluun käytetyt tunnit (ja niitä oli monta, voin kertoa!) kannattivat, sillä edelleen 2,5 vuotta häiden jälkeen voin ilolla katsoa kuvia, ja olla sitä mieltä, että onnistuin (turha yrittää väittää, etteikö suunnittelu olisi hyvin pitkälti ollut minun yksinoikeuteni näissä bileissä) hyvin sekä suunnittelussa että toteutuksessa. Pitemmittä puheitta, tässä muutama yksityiskohta päivästämme.