sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Jauhelihatäytteiset letut

Eilen tuli lettuhimo, joten päätin pitkästä aikaa tehdä illalliseksi lettuja ruokaisalla täytteellä. Letut ovat kätevä ruoka siinäkin mielessä, että kun tekee samantien vähän suuremman taikinan, niin saa samalla vaivalla jälkkärinkin ;)

Lettutaikinan tein tällaisilla määrillä:

1 l maitoa
4 kananmunaa
3/4 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja

Näin sain 8 reilun kokoista ruokalettua ja suunnilleen saman verran vähän pienempiä jälkkärilettuja (tässä vaiheessa lisäsin vähän sokeria taikinaan). Sen olen nyt kantapään kautta oppinut, että niin mieluusti kun käyttäisin aina ennemmin täysjyväjauohoja, eivät ne yksinkertaisesti toimi lettutaikinassa. Muutaman kerran olen yrittänyt, ja joka kerta lettujen rakenne jää mössöiseksi ja "raa'aksi" :( Eli ei auta kun käyttää valkoista jauhoa.


Täytteeksi tein seuraavanlaisen seoksen:

400 g jauhelihaa
1/2 ps tacomausteseosta
1/2 paprika pieneksi pilkottuna
1/2 rs luumutomaatteeja pieneksi pilkottuna
1 punasipuli kuutioituna
1 dl vettä
juustoraastetta letturullien päälle.

Paista jauheliha ja pilko vihannekset. Sekoita mausteseos ja vesi jauhelihan sekaan, kuullota sipuli ja lisää sen jälkeen kaikki vihannekset jauhelihan sekaan. Nostele lettujen keskelle sopiva määrä täytettä, rullaa ja nostele uunivuokaan. Ripottele lettujen päälle lopuksi juustoraastetta ja laita uuniin 200 asteeseen n. 10 minuutiksi, jolloin juusto saa kauniin värin.

Lopputulos oli oikein maukas, täytyy tehdä toistekin!

1 kommentti:

  1. Meillä oli tänään lettuja, tosin ihan vain makealla täytteellä. Kyllä maistuivat. Itse olen käyttänyt luomuvehnäjauhoja, kun täysjyväjauhot eivät vaan toimi. Tattarijauho sopii myös joukkoon, mutta siinä on aika dominoiva maku, joten sitä ei kannata laittaa liikaa.

    VastaaPoista