tiistai 12. kesäkuuta 2012

Cupcakes, cupcakes!

Ystäväni pyysi vinkkejä hyviin ja takuuvarmoihin cupcakeseihin, joten päätin kerätä muutaman todella herkullisen ja varman reseptin tähän. Olisikohan joku noista sopiva New York -juhliin?




Jokaiseen New York -juhlaan kuuluu tietysti myös erottamattomasti New York cheesecake!


tiistai 5. kesäkuuta 2012

Cupcakekisailua

Luin viime viikolla Pirkan Ruoka-lehdestä heidän järjestämästään cupcake-kisasta, ja tottakai minunkin oli kannettava korteni kekoon!

Kisaan päätyi viime kesäisillä Sitruunaisilla synttäreillä tarjoiltuja kuppikakkuja:

Sitruunaiset kesäcupcaket
Taikina:
     100g voita
     1,5 dl sokeria
     1 kananmuna
     1 prk Valio sitruunarahkaa
     3 dl vehnäjauhoja
     3 tl leivinjauhetta

Täyte:
     Lemon Curd-tahnaa

Koristeluun:
     2 dl vispikermaa
     100 g sitruunatuorejuustoa
     2 rkl vaniljakreemijauhetta
     keltaistaelintarvikeväriä

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
2. Vatkaa (mieluiten huoneenlämpöinen) kananmuna joukkoon.
3. Lisää sitruunarahka ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Jaa taikina muffinssivuokiin siten, että ne täyttyvät puoliväliin saakka.
5. Laita taikinan päälle lusikallinen lemon curdia. Sen jälkeen lusikoi hieman lisää taikinaa päällimmäiseksi siten, että vuokiin jää hieman kohoamisvaraa. Parhaan tuloksen saat laittamalla paperivuoat
muffinssivuokaan, jolloin ne eivät leviä.
6. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes muffinssit ovat kauniin kullanruskeita.
7. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Lisää halutessasi väriä.
8. Laita seos pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.

Cupcaket maistuvat parhaalta samana päivänä auringonpaisteessa nautittuna!