lauantai 26. lokakuuta 2013

Kirjan uusi elämä

Kävin alkuviikosta Kierrätyskeskuksessa ja mukaan tarttui aivan ihania aarteita:



Vanhat kirjathan ovat kauniita jo itsessään, mutta tällä kertaa ajatuksissani oli antaa niille uusia käyttötarkoituksia. Hieman sääli on tosin repiä sivuja noista ja toistaiseksi vain Laulavat vedet on päässyt projektieni kohteeksi. Luulen, että saatte nähdä useammankin postauksen kirjaideoistani, olen nimittäin aivan hullaantunut niihin!

Alkuun paljastettakoon, että olen askarrellut näistä kirjansivuista joulukoristeita. Täydellisen epätäydellisiä mustavalkoisia koristeita, joita en malta odottaa pääseväni ripustamaan ikiomaan kuuseemme. Valitettavasti tänä jouluna ei vielä omaa kuusta saada tänne täpötäyteen väliaikaisasuntoomme mahdutettua joten saavat jäädä kaappiin odottelemaan. Ja lahjoiksi olen ajatellut erilaisia koristeita myös antaa.

Ensimmäiseksi esittelen helpoimman mutta ei silti lainkaan tylsän kirja-askarteluni:




Tällaisen pallon tekoon ei tarvita kuin paperisuikaleita (pidemmistä saat isompia palloja, lyhyemmistä pienempiä), 2 haaraniittiä ja nauhaa ripustuslenkkiä varten. Paperisuikaleiden määrä ei ole vakio, eli jos haluat tiheämmän pallon, laita enemmän suikaleita. Laita niitti suikaileiden toisen pään läpi, taivuta palloksi ja kiinnitä toinen niitti toiseen päähän suikaleita. Levittele suikaleita irralleen toisistaan ja paina vasta sitten niitit auki. Sido haluamasi ripustusnauha palloon ja koriste on valmis!

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Mustakin oli aika kiva lopputulos pienellä vaivalla :)

      Poista
  2. Ihana idea vanhojen kirjojen hyödyntämiseen!

    Sulle on muuten tunnustus mun blogissa (sukkasilla.blogspot.fi)! En tiedä tunnistatko kenestä on kyse, mutta ollaan oltu ala-asteella luokkakavereita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tunnustuksesta!! Vähän aikaa piti kyllä selailla blogia ja miettiä kuka on kyseessä mutta taidan arvata ;) löysitkö fb:n kautta vai muuten vain sattumalta tänne? :)

      Poista
  3. Miten nää on mennyt multa ohi!! Ihana idea!! Rakastan vanhoja tekstejä, ja noista saisi niin kauniit koristukset kuuseenkin :) Ihana idea!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon aivan rakastunut näihin kirjansivuaskarteluihin, niitä luvassa siis lisääkin!

      Poista