perjantai 1. marraskuuta 2013

Behind the scenes: Vadelma-suklaa cupcakes

Marraskuun Unelmien Talo&Koti -lehdessä ilmeistyi pieni reseptijuttu blogiini liittyen. Oli itsestään selvää, että reseptini tulisi olla blogin nimeen sopivasti jonkinlainen cupcake ja pienen harkinnan jälkeen päädyin takuuvarmaan yhdistelmään; suklaaseen ja vadelmaan. Noista kahdesta ihanasta aineksesta syntyi mehukkaita cupcakeseja.
Vadelma-suklaacupcakes
24 mini- ja 12 normaalikokoista cupcakea
150 g margariinia
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl bourbonvaniljapulveria tai 1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200g) kermaviiliä
n. 100 g maitosuklaata
3 dl vadelmia
Kuorrutus
50 g pehmeää margariinia
4 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 riviä maitosuklaata
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljapulveri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Lisää lopuksi vadelmat ja karkeaksi rouhittu suklaa varovasti käännellen.
Jaa taikina paperisiin muffinssivuokiin noin ¾ vuokien tilavuudesta. Paista muffinssipellillä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Vatkaa tuorejuusto, margariini, kaakaojauhe ja tomusokeri tasaiseksi massaksi.

Lisää hieman jäähtynyt suklaa tuorejuustoseokseen ja vatkaa huolellisesti. Pursota cupcakesien päälle ja koristele halutessasi vielä esimerkiksi tuoreilla vadelmilla, suklaapalalla tai nonparelleilla.
Sitten kun cupcaket oli saatu tehtyä, piti vielä saada edustava kuva niistä..
Itse lehteen tuli vain pieni sivun nurkka aiheesta, itse resepti löytyy lehden nettisivuilta.

3 kommenttia:

  1. Nam:P Kuulostaa ja näyttää tosi hyviltä! Pakko ottaa tämä resepti ylös!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkullisille!!! Oi nam!! Vaikka maha on täynnä lettuja, niin kylläpä iski taas uusi herkutus!! :D Täytyy napata ohje mukaan. Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  3. Oli iso ilo päästä näitä maistamaan, sillä niin suussa sulavia kerta kaikkiaan olivat :) -Milla

    VastaaPoista